Artikel fra Berlingske Finans – Se original artikel her

Af: Søren Martin Olsen

Et nyt samarbejde mellem MobilePay og ParkOne betyder, at det både bliver billigere og hurtigere at parkere i hovedstaden.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at parkere i København, men bilisterne kan nu glæde sig over, at det bliver en smule billigere.

Nyetablerede ParkOne lancerer mandag en ny parkeringsapp i samarbejde med MobilePay, som kan anvendes på alle kommunale parkeringspladser i Københavns Kommune.

I dag er det sådan, at du betaler en parkeringsafgift til kommunen, for den eksakte tid du parkerer. Derudover betaler du et gebyr på op til 15 kroner pr. 100 kroner, du parkerer for, til mobilparkeringsudbydere som Easypark og Parkman.

Ifølge direktør i ParkOne Mobilparkering, Lasse Barsholm, betyder det nye samarbejde, at selskabet kan tilbyde en fast pris på fire kr. pr. parkering – uanset parkeringsbeløbets størrelse.

»Samarbejdet med MobilePay giver os nogle markedsmæssige og omkostningsmæssige fordele, som kommer vores kunder til gode,« siger han.

Lasse Barsholm forklarer, at du med ParkOne både slipper for en masse administrativt bøvl, samtidig med at transaktionsprisen er lavere, end hvis selskabet direkte skulle samarbejde med udenlandske betalingsaktører som Visa og MasterCard.

I København vil det ifølge ParkOne betyde, at en parkering til for eksempel 74 kroner hos ParkOne, vil koste over 80 kroner hos de mest benyttede konkurrenter.

»Vi bliver klart den billigste løsning blandt markedets seriøse aktører. For os har det været vigtigt, at alt er transparent, således der ikke er skjulte bindingsperioder eller gebyrer,« siger Lasse Barsholm.

Jo længere tid man parkerer, jo større er fordelen ved at benytte ParkOne for almindelige privatbilister sammenlignet med EasyPark og Parkman. Der vil dog være tilfælde, hvor konkurrenterne enten er lige så billige eller endda tilbyder lavere priser.

En bilist betaler i gennemsnit 37 kroner for en parkering, men hvis man blot skal lave et hurtigt pitstop og betaler under 10 kroner for en parkering, så kan det eksempelvis bedre betale sig at bruge Parkmans løsning.

Med det nye samarbejde bliver ParkOne den første virksomhed, som via sin app kan tilbyde hurtig brugeroprettelse ved hjælp af MobilePay. Når parkeringsappen er downloadet, kan man med et swipe i MobilePay give adgang til ens personlige oplysninger, og dermed slipper man for at indtaste navn, adresse og email, når man skal betale for parkering.

Hos MobilePay glæder direktør Mark Wraa-Hansen sig over den nye og hurtige tilmeldingsform.

»Vi er vant til at tænke i kundedialog og brugervenlige, nemme og billige betalingsløsninger. Derfor er det en fornøjelse i samarbejde med ParkOne at kunne bidrage til, at bilister i Danmark får en bedre og mere effektiv parkeringsoplevelse,« siger Mark Wraa Hansen.

ParkOne regner med, at løsningen også vil være tilgængelig for bilister i en lang række af landets øvrige større byer inden for få måneder.