Artikel fra fyens.dk 01. marts 2018 kl. 06:00

Original artikel her

Med en ny parkeringsapp kan bilister fra torsdag parkere ved hjælp af mobilbetaling på Odenses kommunale parkeringspladser.

Fra torsdag kan bilister parkere på alle kommunale parkeringspladser i Odense ved hjælp af mobiltelefonen. Den nye parkeringsapp hedder ParkOne Mobilparkering, og som navnet antyder er det ParkOne, der laver elektroniske parkeringsskiver, sammen med MobilePay, som står bag den nye app.

– Det er den mest brugervenlige løsning på markedet. Man skal hverken bøvle med områdekoder eller betalingskort. Og alt er transparent, der er ingen skjulte bindingsperioder eller gebyrer, siger Lasse Barsholm, administrerende direktør i ParkOne Mobilparkering.

Den nye parkeringsmetode blev for nylig tilgængelig for bilister i København, nu er den altså nået til Odense, og på sigt skal den også lanceres i landets øvrige store byer, skriver ParkOne i en pressemeddelelse. I 2016 blev det muligt at parkere via en app til mobiltelefonen i parkeringskældrene under Thomas B. Thriges Gade og Odeon, og med den nye parkeringsapp kan man nu også lade betalingskortet ligge i lommen, hvis man parkerer på kommunale pladser i Odense.

For at bruge parkeringsappen skal man først downloade den på sin smartphone. Her skal man oprette sig som bruger, før man kan indstille tiden på sin mobil, når man har parkeret sin bil. Derefter reserveres parkeringsbeløbet via MobilePay, og når parkeringen er slut, får man automatisk en kvittering i sin mailboks.

For almindelige privatkunder er der et fast gebyr på 4 kroner pr. parkering, uanset hvor lang tid, man parkerer. Ifølge ParkOne vil en seks timers parkering i en rød zone i Odense koste 76 kroner gennem appen.

Michala Bøgetoft , mibog@jfmedier.dk

fyens.dk